Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Σημαντικές αυξήσεις στα φρέσκα ψάρια κατέγραψε το παρατηρήριο τιμών για τον Αύγουστο. Οι αυξήσεις, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών έφτασαν το 20,5%. Οι ψαράδες αναφέρουν ότι κάποια ψάρια που οι ίδιοι πωλούν φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή σε διπλάσια ή και τετραπλάσια τιμή.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο Χριστόδουλος χαραλάμπους προεδρος παγκύπριου συνδέσμου επαγγελματιών ψαράδων Α&Β κατηγορίας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ψαράδες πωλούν το λεοντόψαρο στα 3-4 ευρώ και οι καταναλωτές το αγοράζουν στα 10-20 ευρώ το κιλό.

Προκατάληψη για το λεοντόψαρο

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι υπάρχει προκατάληψη για το λεοντόψαρο το οποίο όπως είπε είναι το καλύτερο ψάρι, εύγευστο και ακίνδυνο σε αντίθεση με όσα πιστεύει ο κόσμος.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με όλους σχεδόν τους τρόπους από σούσι μέχρι σούπα. Διευκρίνισε ότι παρά την εντύπωση που επικρατεί, το λεοντόψαρο δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να είναι τοξικό μόνο όταν είναι ζωντανό και σε τσιμπήσει, όπως είπε.

Κάλεσε μάλιστα τους αρμόδιους να αφαιρέσουν τις πινακίδες που αναφέρουν ότι το λεοντόψαρο είναι τοξικό.

Είπε ακόμα ότι η γόπα πωλείται από τους ψαράδες στην τιμή των 5-6 ευρώ το κιλό και φτάνει στους καταναλωτές γύρω στα 10-11 ευρώ το κιλό.

Ανέφερε και ποια είναι τα ψάρια που ευδοκιμούν αυτή την εποχή που είναι ο σκάρος, το λεοντόψαρο, η γόπα και το πετρομπάρμπουνο.

Αναφερόμενος στα πιο ακριβά ψάρια, είπε ότι οι ψαράδες πωλούν τον σοργό για 21-22 ευρώ και τη συναγρίδα 25 ευρώ ενώ το λίγο μπαρμπούνι που υπάρχει πωλείται στα 24-25 ευρώ και φτάνει στον καταναλωτή στα 30 -35 ευρώ.