Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι, αναμένοντας την συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον Υπουργό Γεωργίας στις 26/09, όπου αναμένονται αποφάσεις.  Η συνάντηση θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις των αιγοπροβατοτρόφων, χωρίς να αποκλείονται και κινητοποιήσεις. 

Συγκεκριμένα δύο μέρες μετά την συνάντηση, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα έχουν συνέλευση στη Χοιροκοιτία, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.  

Η συμφωνία που «έκλεισε» πέρσι, δεν τηρήθηκε και πλέον πρέπει να λειτουργήσει ο νόμος της αγοράς, δήλωσε ο κ. Σωτήρης Καδής, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων.  

Με «ζημιά» δουλεύουν οι αιγοπροβατοτρόφοι, αφού σύμφωνα με τον κ. Καδή, το κόστος στην παρούσα φάση υπολογίζεται στο 1.70, ενώ το γάλα πωλείται γύρω στο 1.55.

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, ο κ. Καδής, εξήγησε ότι το γάλα δεν πωλείται στις τιμές στις οποίες είχαν συμφωνηθεί.   

Ήδη από τον Ιούλιο - Αύγουστο του 2023, θα έπρεπε να είχαν στα χέρια τους μια φόρμουλα από εμπειρογνώμονες, η οποία θα καθόριζε την τιμή πώλησης του γάλατος.  

Η φόρμουλα αυτή θα λάμβανε υπόψη το κόστος και ένα εύλογο ποσοστό κέρδους, Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί. 

Κληθεί να σχολιάσει το ζήτημα των ελέγχων, ο κ. Καδής δήλωσε ότι σύμφωνα με την Επιτροπή Γεωργίας, κατά την περσινή περίοδο, πραγματοποιήθηκαν μόλις 24 αναλύσεις σε τυροκομεία.