Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τα ονόματα των τριών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στο φρικιαστικό τροχαίο στη Λιβύη. Σημειώνεται πως τα άλλα δύο θύματα ήταν μεταφραστές. 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση: «Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους θανάτους ως τροχαίο δυστύχημα - Δεν ενεπλάκη η ΕΥΠ»
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον θάνατο των πέντε Ελλήνων στη Λιβύη, ως τροχαίο δυστύχημα καθώς συλλέχθηκαν και επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες. 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη, παρά τις αρχικές πληροφορίες.

Δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

«Δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τον κ. Φλώρο» απάντησε ο κ. Παύλος Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από δημοσιογράφους.

Παράλληλα τόνισε για ακόμα μία φορά ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για ανασχηματισμό», απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κ. Δένδια και ζήτησε να μην μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πολιτική αντιπαράθεση.

«Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια, μας γέμισε οδύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος», σημείωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγική του τοποθέτησης.