Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ξ

Ξεκαθαρίζει τη θέση του το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά την επιθυμία του Αρχιεπίσκοπου Γεωργίου για κατάργηση της σχολικής αργίας την ημέρα της ονοματικής του εορτής. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Σύνοδου, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την Σύνοδο ότι ετοιμάζεται από πλευράς Υπουργείου, πρόταση για ανταλλαγής της αργίας με την 7η Ιανουαρίου, κάτι το οποίο η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ως εμπαιγμό, αφού καταστρατηγεί το νόημα της προταθείσης κατάργησης μιας θρησκευτικής αργίας. 

Αιτιολογώντας την θέση αυτή, η Ιερά σύνοδος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κατανοήσουν πως όταν ο διδακτικός χρόνος είναι ο μικρότερος σ' όλη την Ευρώπη εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατόν αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων. 

Σε σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΑΝ διευκρίνισε ότι η απόφαση για τις σχολικές αργίες θα παρθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του και λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σε σχέση με χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεωργίου όπως η ονομαστική εορτή του παύσει να είναι σχολική αργία, το ΥΠΑΝ «διευκρινίζει ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί εκ μέρους του για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου».