Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ράσελ Μπράντ

Το YouTube ανέστειλε την διαδικτυακή πλατφόρμα με διαφημίσεις και βίντεο του Ράσελ Μπραντ, αφού ο κωμικός κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Ο Ρασελ Μπραντ αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και συναισθηματική κακοποίηση. Ωστόσο η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι μια ως φερόμενη επίθεση έλαβε χώρα στο Σόχο στο κεντρικό Λονδίνο το 2003.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: «Αυτές είναι πολύ σοβαρές και ανησυχητικές καταγγελίες. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζήτησε από οποιονδήποτε πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης να παρουσιαστεί για να μιλήσει στους αστυνομικούς».

Ακολούθησαν οι ισχυρισμοί το Σαββατοκύριακο των τεσσάρων γυναικών για εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο Μπραντ μεταξύ 2006 και 2013, όταν εργαζόταν για το BBC και το Channel 4 και πρωταγωνιστούσε σε ταινίες του Χόλιγουντ. Οι κατηγορίες εναντίον του Μπραντ περιλαμβάνουν ισχυρισμό μιας γυναίκας ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια μιας τρίμηνης σχέσης με τον ίδιο όταν ήταν 16 ετών και ακόμα στο σχολείο.

Ένα από τα υποτιθέμενα θύματά του, μια γυναίκα που αναφέρεται ως Nαντια, ισχυρίστηκε στους Times ότι ο Μπραντ τη βίασε το 2012 στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Ο πατέρας επίσης του γνωστού κωμικού έκανε λόγο για αναπόδεικτες κατηγορίες.

Πηγή: ΕΡΤ