Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Άμεσες λύσεις για ριζική επίλυση του διαχρονικού προβλήματος με τις λίστες αναμονής σε γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι στο ΓεΣΥ, αναζητά η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Αυτό ανέφερε προσερχόμενη στην ημερίδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με θέμα τις καρδιακές αρρυθμίες και τις νέες εξελίξεις.

Σύμφωνα με την Πόπη Κανάρη

Πρέπει να είναι άμεσες για να μην ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος περιμένοντας σε κάποιες ειδικότητες, σίγουρα όχι σε όλες, κάποιους μήνες

Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναμένεται να παρακαθίσουν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις από κοινού

Όπως ανέφερε η Υπουργός Υγείας

Πρέπει να βρεθούν λύσεις που να οδηγούν σε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας όπου μέσα σε λίγες ημέρες, έστω και κάποια μικρή χρονική περίοδο, να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα, κυρίως επειγόντων περιστατικών

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, του ΟΚΥπΥ, της ΟΣΑΚ και το Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, και των Προσωπικών Ιατρών.

Καινοτόμα φάρμακα

Την υπόσχεση ότι το κονδύλι για τα καινοτόμα φάρμακα θα διπλασιαστεί τον ερχόμενο χρόνο έδωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Σταύρος Μιχαήλ σύμφωνα με την κ. Κανάρη καθώς όπως διαπιστώθηκε αυξάνεται συνεχώς το κονδύλι του Υπουργείου Υγείας μέσα από την Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων.

Σύμφωνα με την κ. Κανάρη, «θεωρήσαμε ότι πρέπει να μεταφερθούν αυτές οι διαδικασίες εξολοκλήρου στον ΟΑΥ, σίγουρα όμως με επίσπευση διαδικασιών από πλευράς του ΟΑΥ, και με μεγαλύτερο κονδύλι από αυτό που είχε μέχρι στιγμής το οποίο ήταν στα 40 εκατομμύρια».

Επιδίωξη είναι να παραμείνει και ένα μικρό μέρος από το κονδύλι στο Υπουργείο Υγείας για τα πολύ εξειδικευμένα φάρμακα και εξειδικευμένες θεραπείες.