Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τ

Πολλά τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό των οποίων…τρέχει η επίλυση. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, αναφέρθηκε στις πιλοτικές υπηρεσίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε αυτές που θα ανακοινωθούν, στους «ποδηλατοδρόμους» αλλά και τα εξώδικα.

Αναφορικά με το Park & Ride και το κυκλοφοριακό αυτή την περίοδο είπε ότι , «είναι μια δύσκολη κατάσταση και νομίζω μόνο με τις μαζικές μεταφορές μπορούμε τουλάχιστον να δώσουμε μια επιλογή στους πολίτες και ελπίζουμε στη συνέχεια αυτό να αποτελέσει και μια λύση για το πρόβλημα».

«Μόνο με αυτό θα καταφέρουμε να αφαιρέσουμε οχήματα από τους δρόμους» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να πείσουν τους πολίτες ότι είναι μια καλή επιλογή και έτσι ο κόσμος θα ακολουθήσει.

Όπως είπε, η εικόνα της πιλοτικής αυτής υπηρεσίας είναι κάθε μέρα και καλύτερη, όμως τώρα δεν μπορεί να αξιολογηθεί πλήρως. Σημείωσε πως ναι μεν υπάρχει μια καλή ένδειξη αλλά κάποιοι μπορεί να το δοκιμάζουν και να αποφασίσουν αντ θα το ακολουθήσουν ή όχι.

«Δεν πρέπει να βιαστούμε καθώς όλα αυτά πρέπει να αξιολογηθούν. Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη για να δουμε πως κινείται», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο και σε άλλες δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύνστομα και οι οποίες έχουν να κάνουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποδήλατα ανάμεσα στα…οχήματα

Θέμα που προβληματίζει είναι και αυτό με τους ποδηλατοδρόμους που στην Κύπρο… «αγνοούνται».

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, «μια σκέτη γραμμή στο δρόμο δεν παρέχει ασφάλεια, μπορεί να ξεχωρίζει κάπως τη διαδρομή του οχήματος με το ποδήλατο αλλά…εγώ το παιδί μου δεν θα το άφηνα».

«Έχουμε μιλήσει με το Τμήμα Πολεοδομίας που είναι αρμόδιο για να σχεδιάζει τους δρόμους και θα δούμε πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποδήλατο από το όχημα», είπε.

Εξώδικα και κινητές κάμερες

Πολλές οι αντιδράσεις των πολιτών όσον αφορά τα συστήματα φωτοεπισήμανσης τα οποία όπως ανέφερε ο Υπ. Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, έφτασε η ώρα να αξιολογηθούν.

Συγκεκριμένα είπε ότι, «έφτασε η ώρα να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα να δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά, να δούμε πόσα πρόστιμα έχουν εκδοθεί, πόσα έχουν πληρωθεί, πόσα δεν έχουν παραληφθεί και να δούμε όλη την αποτελεσματικότητα του συστήματος».

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συζητήσουμε και να αναθεωρήσουμε τα ποσά αυτά ούτως ώστε να είναι αποτρεπτικά αλλά όχι εξοντωτικά», σημείωσε.

Όσον αφορά τις κινητές κάμερες στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση ο κ. Βαφεάδης είπε ότι σημαίνει ότι δεν τηρείται η νομοθεσία και κάλεσε τους πολίτες που διαπιστώνουν ότι δεν τηρείται η νομοθεσία να προβαίνουν σε καταγγελία.