Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε το Σάββατο 09/09/2023 στις 13:28 κοντά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε περιοχή της κοινότητας Ακρούντας τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 11/09/2023 και ώρα 08:00.

Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι έχει κάψει δασική βλάστηση έκτασης περίπου 6,5 km2.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και συγκλήθηκε η Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων στο Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα κατά την οποία γινόταν ενημέρωση και λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση των πτητικών μέσων.

Τη χθεσινή (10/09) μέρα στην περιοχή επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών (25 πυροσβεστικά οχήματα, 8 προωθητές γαιών, 10 βυτιοφόρα και 141 άτομα) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (8 πυροσβεστικά οχήματα και 23 άτομα), της Πολιτικής Άμυνας (4 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα) και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας (4 πυροσβεστικά οχήματα και 8 άτομα). Στην επιχείρηση συμμετέχουν κοινότητες, εθελοντές, το Ινστιτούτο Κύπρου καθώς επίσης και 8 πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής προχώρησε στην ανάκριση 6 ατόμων χωρίς να προκύψει κάτι εναντίον τους.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.