Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγφ

Την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, με δίωρη στάση εργασίας από 9:30 μέχρι 11:30 και συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο των Φυλακών (στην Πύλη) αποφάσισε ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης.

Στην ανακοίνωση ο κλάδος αφού αναφέρει ότι το πρόσφατο γεγονός της άδικης, όπως λέει, διαθεσιμότητας ακόμη ενός δεσμοφύλακα, άπτεται προβλημάτων για τα οποία «εδώ και χρόνια βροντοφωνάζει η Συντεχνία», συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων υποστελέχωσης προσωπικού, ανέλιξης προσωπικού, υπερπληθυσμού και συνθηκών εργασίας στις φυλακές, καλεί όλο το προσωπικό όπως δώσει το παρών του.

Υπενθυμίζεται ότι τη διαθεσιμότητα του δεσμοφύλακα που είχε την ευθύνη του συστήματος χειρισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης έκανε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά τα επεισόδια την Παρασκευή το βράδυ στη Λεμεσό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Φυλακών διατάχθηκε διοικητική έρευνα σε σχέση με την υπόθεση κατάδικου που εκτίει ποινή με καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Σημειώνεται πως με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο κατάδικος που εξέτιε την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.