Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργαζόμενοι οικοδομές

Την ένταξη των Σύρων αιτητών πολιτικού ασύλου στον κατασκευαστικό κλάδο επιθυμεί ο Σύνδεσμος Εργολάβων Οικοδομών, την ώρα που τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται το φαινόμενο εργαζόμενοι από τρίτες χώρες να εγκαταλείπουν τα εργοτάξια. Ζητούμενο σύμφωνα με τους ίδιους, να μην «βραχυκυκλωθούν» οι οικοδομικές εργασίες.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, Στέλιο Γαβριήλ, επιβεβαιώνοντας το γεγονός , λέγοντας ότι «τους έβλεπες τις προηγούμενες ημέρες, πλέον δεν τους βλέπεις».

Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το κατά πόσο αυτό το φαινόμενο σχετίζεται με τα πρόσφατα επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών, ή αν ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομα στην Κύπρο και πλέον αποχωρούν. Για τους εργολάβους, το μόνο σίγουρο, ότι χρειάζονται εργατικό προσωπικό για να ολοκληρώσουν τις δουλειές που έχουν αναλάβει.

Γι’ αυτό και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, καταθέτουν αίτημα όπως γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να ενταχθούν οι Σύροι στην οικοδομική βιομηχανία.  Η ιδιαιτερότητα των Σύρων πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, πρέπει κατά τον κ. Γαβριήλ να επιτρέψει για ένα χρονικό διάστημα να ενταχθούν στην κοινωνία.

«Θέλουμε να τους εντάξουμε στον κατασκευαστικό κλάδο» σχολίασε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δύναται να μειωθούν και οι εντάσεις, καθώς θα ενταχθούν στην κοινωνία και θα αποκτήσουν εισόδημα με βάση την εργασία τους.

Ανέφερε επ’ αυτού ότι ζητούν συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή επί του αιτήματος τους, με απώτερο στόχο, να μην κινδυνεύσουν κατασκευαστικά έργα να μείνουν ανολοκλήρωτα, ελλείψει εργατικών χεριών.