Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χριστοδουλίδης μαθητές σχολεία

Υπόσχεση για κλιματισμό σε όλα τα σχολεία με ορίζοντα τριετίας έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση μαθήτριας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ευκαιρία της επιστροφής των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ακρόπολης, για να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά στους μαθητές.

Συγκεκριμένα, μαθήτρια ρώτησε τον Πρόεδρο κατά πόσο υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθεί κλιματισμός στο σχολείο της, με τον ίδιο να της υπόσχεται ότι στα επόμενα τρια χρόνια, όλα τα σχολεία θα έχουν κλιματισμό.

Έριξε μάλιστα την ατάκα πως

Ο κλιματισμός συζητιέται παραπάνω από το Κυπριακό

Από εκεί και πέρα, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, γύρισε στις δικές του πρώτες μέρες ως μαθητής στο Γυμνάσιο, τονίζοντας στους μαθητές ότι για τον ίδιο, η Παιδεία μαζί με την Υγεία, αποτελούν τα δυο πιο σημαντικά θέματα που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση του.

Χριστοδουλίδης μαθητές σχολεία

Σημείωσε επίσης ότι η παιδεία του τόπου χρειάζεται αρκετές αλλαγές, τονίζοντας την ανάγκη «να τολμίσουμε, να ανταποκριθούμε στις δικές σας αλλαγές».

«Η πρώτη σχολική χρονιά της δικής μας διακυβέρνησης αρχίζει με πολλές αλλαγές» ανέφερε στους μαθητές ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι ο διάλογος με τους μαθητές θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της  σχολικής χρονιάς. «Θέλουμε να έχετε λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση αποφάσεων» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος έβγαλε μάλιστα και αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά του σχολείου.

Χριστοδουλίδης μαθητές σχολεία

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε η Υπουργός Παιδείας και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου, με την Αθηνά Μιχαηλίδου να εύχεται με τη σειρά της, καλή σχολική χρονιά στους μαθητές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «επισκέπτομαι σήμερα το Γυμνάσιο για να στείλω ένα μήνυμα σε σχέση με τις προτεραιότητες της δικής μας διακυβέρνησης.

Το είπα πολλές φορές, η Παιδεία και η Υγεία αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της δικής μας διακυβέρνησης, ειδικότερα τα θέματα της Παιδείας, αντιλαμβάνεστε την οριζόντια διάσταση, επηρεάζουν το κάθε τι που ασχολείται η διακυβέρνηση.

Βρέθηκα σήμερα εδώ και να σας θυμίσω ότι όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου η πρώτη μου επίσκεψη ήταν σε σχολείο, άρα, θα συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο και η Υπουργός και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας γιατί είναι σημαντικό αυτές οι αλλαγές, τις οποίες ήδη αρχίσαμε να προωθούμε στην εκπαίδευση μας, να αξιολογούνται συνεχώς, έτσι ώστε να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Χριστοδουλίδης μαθητές σχολεία

Από κει και πέρα ακούσατε τον διάλογο με τους μαθητές. Το πρώτο θέμα που προέκυψε κατ΄επανάληψη μετά στη συζήτηση είναι το θέμα των κλιματιστικών.

Η Υπουργός, το αμέσως επόμενο διάστημα και δεν εννοούμε τον επόμενο χρόνο, αλλά τώρα, θα έχουμε μια συνάντηση, όπου θα υποβάλει τα δεδομένα σε σχέση με τις ανάγκες για τα κλιματιστικά.

Έχουν δίκιο, πρέπει να το παραδεχτούμε. Και συζητάμε αυτό το θέμα στον δημόσιο διάλογο τα τελευταία 10-15 χρόνια. Στόχος μας είναι όπως ανέφερα, όπως είναι η υπόσχεση που έδωσα, τα επόμενα τρία χρόνια να τελειώσουμε με αυτό το θέμα».

Τέλος, ερωτηθείς είπε ότι οι μαθητές δεν πρέπει να έρχονται στο σχολείο μόνο για να καλύπτουν την ύλη, αλλά "μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν εκείνες τις δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις σε σχέση με το μέλλον". 

Χριστοδουλίδης μαθητές σχολεία

*Φωτογραφίες: PIO