Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κλιματιστικά σχολεία

Αρχίζει από το τέλος του 2023 η εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Μαραγκός και επιβεβαίωσε η Υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου μετά από συνάντηση με την ΟΛΤΕΚ.

«Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων η οποία βελτιώνει τις συνθήκες θερμικής άνεσης. Πέραν της ενεργειακής αναβάθμισης θα ξεκινήσει και η εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία από το τέλος του χρόνου με κονδύλια τα οποία θα χορηγούμε στις σχολικές εφορείες», ανέφερε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Μαραγκός.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό η εγκατάσταση θα αρχίσει από τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, στα οποία οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες προσθήκες, ενώ ετοιμάζεται προγραμματισμός για την επόμενη πενταετία αναφορικά με τις υπόλοιπες βαθμίδες.

« Ενώ αναμένουμε τις μελέτες των ειδικών για τα θέματα της θερμικής άνεσης στις τάξεις μας και της διασφάλισης καλύτερων συνθηκών ταυτόχρονα προωθούμε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης κλιματιστικών, μιας συνέχισης αυτής της προσπάθειας γιατί ήδη έχουμε εγκαταστήσει κλιματιστικά», επισήμανε η Υπουργός Παιδείας.

Την εγκατάσταση θα αναλάβουν οι σχολικές εφορείες με κονδύλια που θα διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας.

«Το κόστος το οποίο υπολογίσαμε παλαιότερα που αφορά κυρίως τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια», σημείωσε ο κ. Μαραγκός.

Ήδη υπάρχουν 5 χιλιάδες κλιματιστικά σε σχολεία τα οποία λειτουργούν, σε εργαστήρια, ειδικές αίθουσες, γραφεία και αίθουσες πολλαπλής χρήσης. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με την ΟΛΤΕΚ, συζητήθηκαν επίσης η στελέχωση των σχολείων, το κτιριακό πρόγραμμα και το θέμα των βιβλίων.

«Επιθυμία μας είναι να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε την τεχνική εκπαίδευση ευρύτερα», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

«Έχουμε προσέλθει εδώ εποικοδομητικά για να συνεργαστούμε έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την επόμενη σχολική χρονιά», ανέφερε ο Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία και ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς.