Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Είναι με συγκλονισμό που παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το πρωτοφανές έγκλημα που εκτυλίχθηκε χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon πέταξαν έναν άνδρα από τον καταπέλτη, με τον ίδιο να βρίσκει τραγικό  θάνατο.

Οργή, θλίψη, αγανάκτηση και αμέτρητα γιατί. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη φρίκη που έχει καταγραφεί στα βίντεο των επιβατών. Αλήθεια πόσο αξίζει η ζωή μας; Πως κάποιοι αποφάσισαν να χαθεί μια ψυχή τόσο αδόκητα; Δεν ήταν ατύχημα, δεν έπεσε, τον έσπρωξαν. Ήταν μια εγκληματική ενέργεια που καταγράφηκε. Οι απάνθρωποι δράστες οδήγησαν στον θάνατο έναν ανυποψίαστο άνθρωπο που το μόνο που ήθελε ήταν να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Αλήθεια πως σκέφτονται και πως αξιολογούν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων ορισμένοι άνθρωποι; Πέταξαν έναν άνθρωπο στη θάλασσα και τον παράτησαν αβοήθητο συνεχίζοντας τη πορεία του πλοίου, λες και η ζωή του δεν έχει καμία αξία. Αποφάσισαν αυτοί για το τέλος της ύπαρξής του. Με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσία;

Δεν έχω ξαναδεί κάτι πιο τρομακτικό, μόνο ντροπή και αηδία νιώθει όποιος δει το συγκλονιστικό βίντεο. Γιατί δεν ήταν σκηνή από τρομακτική ταινία. Ήταν στην καθημερινότητα μιας βραδιάς στον Πειραιά.