Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φωτοβολταϊκά

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις που ακούστηκαν στην Επιτροπή Εμπορίου αναφορικά με τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Σε δηλώσεις με το πέρας της συνεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε ότι «έρχονται να επιβάλλουν ripple control για φωτοβολταϊκά οροφής με το οποίο αποκόπτεται η παραγωγή ενέργειας από τα νοικοκυριά και απαγορεύεται η δυνατότητα χρήσης αυτής της παραγωγής για τις καταναλωτικές ανάγκες των νοικοκυριών».

Ο κ. Χατζηγιάννης φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι» εξηγώντας ακόμη περισσότερο στο τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει ο Διαχειριστής του Συστήματος Ενέργειας. Κάνοντας αρχικά λόγοι για «εγκληματική πράξη» .

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «επιχειρούν να βάλουν μετρητές, να ελέγχουν την παραγωγή που στέλνεται στο δίκτυο, και να αποκόβουν την παραγωγή για σκοπούς αυτοκατανάλωσης στο σπίτι».

Ουσιαστικά κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου, ο Διαχειριστής θέλει να αποκόπτει την παραγωγή ενέργειας που παράγεται από οικιακά φωτοβολταϊκά.

Διερωτήθηκε μάλιστα, εάν σπάσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, τότε τι θα μείνει στη συνέχεια; Πως θα πάμε στην πράσινη μετάβαση»;

Κάλεσε παράλληλα τον Υπουργό Ενέργειας να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος, τονίζοντας πως πρέπει να πει σαφέστατα και ξεκάθαρα ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για αυτό το θέμα που προκαλεί εντονότατες αντιδράσεις.

Ξεκαθαρίζοντας καταληκτικά, πως αν αποφασίσει ο Διαχειριστής Συστήματος να προχωρήσει με αυτή την απόφαση, κανείς δεν μπορεί να τον αποκόψει, μιας και δεν έχει δικαιοδοσία η Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα.