Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη αναμένεται να δοθεί εντός της μέρας η έκθεση γεγονότων που ζήτησε αναφορικά με τα επεισόδια στη Λεμεσό.

Το γεγονός γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει την έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στη Λεμεσό, είπε ότι ο Πρόεδρος την έχει ζητήσει και πως αναμένεται να του δοθεί εντός της ημέρας.

Πάντως, σε ερώτηση που δέχθηκε χθες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν τέθηκαν ενώπιον του παραιτήσεις για τα επεισόδια, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω να αναφέρω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πώς αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα που δεν λέγεται Μεταναστευτικό, αλλά λέγεται Διασφάλιση Δημόσιας Τάξης. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το Μεταναστευτικό, είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση του από πλευράς Κυβέρνησης, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να αναφέρει όλα αυτά που κάναμε τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότερα άτομα φεύγουν από τη χώρα μας από αυτούς που έρχονται, έχει αυξηθεί ο αριθμός εξέτασης των σχετικών αιτήσεων, ενισχύονται σημαντικά όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα.