Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Βασική υποχρέωση του κράτους, να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ερωτήθηκε και για το κατά πόσο τέθηκαν ενώπιον του ενώπιον παραιτήσεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στην Αραδίππου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς αν είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μίλησε τηλεφωνικώς με την Υπουργό Δικαιοσύνης σε δύο περιπτώσεις για θέματα που την απασχολούν.

Σε ερώτηση αν τέθηκαν ενώπιον του παραιτήσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω να αναφέρω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πώς αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα που δεν λέγεται Μεταναστευτικό, αλλά λέγεται Διασφάλιση Δημόσιας Τάξης. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το Μεταναστευτικό, είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση του από πλευράς Κυβέρνησης, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να αναφέρει όλα αυτά που κάναμε τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότερα άτομα φεύγουν από τη χώρα μας από αυτούς που έρχονται, έχει αυξηθεί ο αριθμός εξέτασης των σχετικών αιτήσεων, ενισχύονται σημαντικά όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες για όλα όσα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε σε αυτή η βασική υποχρέωση του κράτους, να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Κληθείς να πει αν έδωσε νέες οδηγίες σήμερα στην Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, συζητήσαμε γενικότερα για κάποια θέματα που άπτονται του Υπουργείου Δικαιοσύνης».