Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Επιτροπή Νομικών

Με την παραδοχή του Αρχηγού Αστυνομίας για ολιγωρία, την έντονη διαμάχη μεταξύ Γιώργου Λουκαΐδη και Σωτήρη Ιωάννου, αλλά και την ενόχληση βουλευτών για την απουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης, σημαδεύτηκε η συνεδρία της Επιτροπής Νομικών για τα πρόσφατα επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα.

Κατά την συνεδρία ο Αρχηγός Αστυνομίας κλήθηκε να απαντήσει για τον χειρισμό των βίαιων επεισοδίων, με τον Στέλιο Παπαθεοδώρου να παραδέχεται ολιγωρία της Αστυνομίας. Ανέφερε συγκεκριμένα πως «θα μπορούσαμε αν ενεργούσαμε πιο γρήγορα, να προβούμε σε περισσότερες συλλήψεις. Θα έπρεπε να παρεμβαίναμε νωρίτερα».

Σε σχέση με την απουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης παρουσιάστηκε αρκετά έντονος, κάνοντας λόγο για επανειλημμένη απουσία υπουργών από συνεδρίες του κοινοβουλίου. Σημείωσε παράλληλα πως για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, θα έπρεπε η υπουργός να παρευρεθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Η συνεδρία σημαδεύτηκε και από την λεκτική αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, με τον βουλευτή του ΕΛΑΜ, Σωτήρη Ιωάννου.

«Δεν συνομιλώ με φασίστες και ναζί» ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης, με τον Σωτήρη Ιωάννου να τον καλεί να απαντήσει αν θεωρεί τον εαυτό του κομμουνιστή, και να καταδικάζει τις ενέργειες του Στάλιν και του Λένιν, ως επίσης και την σφαγή των Ελλήνων στον Πόντο.

Η Επιτροπή ζήτησε καταληκτικά από την υπουργό Δικαιοσύνης, να της παρουσιάσει έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα.

Ο κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, ο οποίος κατέθεσε εντός της Επιτροπής τη δική του μαρτυρία για τα γεγονότα, είπε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής, ότι εδώ και καιρό έχει διαρρηχθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κι αυτό κορυφώθηκε με τα τελευταία επεισόδια. «Καταδικάζουμε τα επεισόδια και οποιαδήποτε άλλη μορφή έκτροπων», είπε, σημειώνοντας ότι η βία δεν φέρνει αποτελέσματα.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενεργότερη και όχι παθητική αστυνόμευση, ζητώντας να δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία στην Αστυνομία για πρόληψη του εγκλήματος και των επεισοδίων, "για να μπορεί ο κόσμος να ξανανιώσει ασφάλεια στις γειτονιές του".

Ερωτηθείς τι κατάσταση επικρατεί τώρα στη Χλώρακα, είπε ότι η κατάσταση πλέον είναι ήρεμη, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει επιχειρήσεις από την Αστυνομία για πρόληψη επεισοδίων.

*Φωτογραφίες: Mattpress

Επιτροπή Νομικών
Επιτροπή Νομικών
Επιτροπή Νομικών
Επιτροπή Νομικών
Επιτροπή Νομικών
Επιτροπή Νομικών