Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τηρ

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού υπέβαλε ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ Φοίβος Αλκιβιάδης ενώ την ίδια στιγμή το ΕΛΑΜ τον διέγραψε από τις τάξεις του κόμματος για «απαράδεκτη συμοπεριφορά».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου το ΕΛΑΜ, μετά που περιήλθε στην αντίληψή του κόμματος οπτικοακουστικό υλικό με επεισόδιο "στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φοίβος Αλκιβιάδης, συμπεριφερόμενος με τρόπο απαράδεκτο και καταδικαστέο", από την πρώτη στιγμή, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, κινήθηκε αυτεπάγγελτα η αρμόδια επιτροπή του κόμματος, καλώντας τον κ. Αλκιβιάδη να δώσει εξηγήσεις.

«Η απολογία του δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να προχωρήσει η άμεση διαγραφή του από τις τάξεις του κόμματος, αφού η συμπεριφορά του αντίκειται στους κανόνες δεοντολογίας που πηγάζουν μέσα από το καταστατικό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου», προστίθεται.

«Ο κ. Αλκιβιάδης έχει προχωρήσει ήδη και στην παραίτησή του από τα καθήκοντα του ως Δημοτικός Σύμβουλος» αναφέρεται, τέλος.

Σημειώνεται ότι για τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο, απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση «απαράδεκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς».

Με τον Γενικό Εισαγγελέα να δίνει οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων.