Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφανος Στεφάνου

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου απέστειλε την Τρίτη επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητά την άμεση διερεύνηση "απαράδεκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς" Δημοτικού Συμβούλου στη Λεμεσό, την περασμένη Παρασκευή.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι την περασμένη Παρασκευή, "πέραν των όλων άλλων επεισοδίων μίσους, που εκτυλίχθηκαν και για τα οποία η κοινωνία αναμένει την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, έλαβε χώρα ένα συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο νιώθω την υποχρέωση να θέσω υπόψιν σας για διερεύνηση".

Σχετική ανάρτηση για το θέμα έκανε και μέσω Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, "πρόκειται για την περίπτωση φερόμενου ως Δημοτικού Συμβούλου Λεμεσού, ο οποίος σύμφωνα με οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εμφανίζεται να περιφέρεται το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους της Λεμεσού, βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας σε αστυνομικούς «σας το λέω από τώρα, από εδώ και να πάει, όπου βρίσκω ντελιβερά θα τον σκοτώνω»".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από αξιωματούχους οι οποίοι οφείλουν να σέβονται το αξίωμα που κατέχουν και να προσέχουν ιδιαιτέρως την συμπεριφορά τους. Ταυτόχρονα, προσθέτει, τέτοιες συμπεριφορές είναι αξιόποινες και, μεταξύ άλλων, συνιστούν ρητορική μίσους.

"Γι’ αυτό και παρακαλούμε όπως διερευνηθεί το εν λόγω περιστατικό και να μας ενημερώσετε για τ’ αποτελέσματα της έρευνας", καλεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος επισυνάπτει το επίμαχο υλικό στην επιστολή του.