Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαφθορα

Άρχισε η διερεύνηση των δύο πρώτων υποθέσεων που ανέθεσε σε ιδιώτες λειτουργούς επιθεώρησης η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του Φιλελευθέρου οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες Τζορτζ Καμπανέλλα και Τανβίρ Κουρεσί, βρίσκονται από προχθές στην Κύπρο, ενώ χθες έπιασαν δουλειά μαζί με τον δικηγόρο Γιώργο Λιασίδη, αφού έλαβαν μαρτυρίες από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και πρωτοκολλητή Δικαστηρίου.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν κληθεί για να δώσουν μαρτυρία είναι και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Φιλελεύθερος η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Επίσης αναφέρει πως οι πραγματογνώμονες από το Λονδίνο έχουν διευθετήσει να μεταβούν στις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από υπόδικο, ο οποίος ενέχεται σε μια εκ των δύο υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Σε ό,τι αφορά την μορφή των υποθέσεων που εξετάζονται, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως πρόκειται για δύο υποθέσεις που αφορούν τρεις περιπτώσεις, κατά τις οποίες υπήρξε αναστολή ποινικής δίωξης. Σημειώνεται πως οι λειτουργοί επιθεώρησης κατά την παραμονή τους στην Κύπρο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας προγραμματίζουν να συναντήσουν συνολικά 15 μάρτυρες.