Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Από την πρώτη κιόλας νύχτα ξεκίνησαν οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής, κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά των μεταναστών.  

Όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, ο ίδιος επισκέφθηκε προσωπικά τα υποστατικά που πλήγηκαν, ενώ συνεργεία του δήμου ήδη από το βράδυ της Παρασκευής άρχισαν τις προσπάθειες επιδιόρθωσης των ζημιών σε σκυβαλοδοχεία, παγκάκια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.  

Παράλληλα από αύριο ο Δήμος ξεκινά τις εργασίες, ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές στο μαγαζί της μητέρας τεσσάρων παιδιών από το Βιετνάμ, που έφερε κύμα συμπαράστασης, και κάνει τη μέγιστη προσπάθεια να συμπαρασταθεί στου πληγέντες δημότες.  

Η νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου είναι «απαράδεκτη» όπως ανάφερε ο κ. Νικολαΐδης, «μια νύχτα που δεν θέλουμε να θυμόμαστε» και δεν εκφράζει, ούτε εκπροσωπεί την πόλη. 

Πρόκειται για μια μικρή μερίδα ακραίων ατόμων, εγκληματικών στοιχείων που τρομοκράτησαν ολόκληρη την πόλη, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια, καθώς αυτά τα ακραία στοιχεία πρέπει να απομακρυνθούν.

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολαΐδης, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε ανάλογες κινήσεις ώστε να παταχθούν τέτοια φαινόμενα και να αποκατασταθεί η τάξη και η ασφάλεια. Την ίδια ώρα κενά τα οποία υπάρχουν σε στελέχωση, εξοπλισμό οργάνωση ή και ακόμη και σε νομοθεσία, θα πρέπει να καλυφθούν.  

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδριάζει η ΑΔΕ Λεμεσού, ενόψει της αποψινής διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΑΚΕΛ, για εφαρμογή ενός νέου επιχειρησιακού πλάνου ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες εντάσεις, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε το Σάββατο, στην πορεία αλληλεγγύης υπέρ των μεταναστών, η οποία έληξε αναίμακτα.