Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Παρίσταναν τους τουρίστες και ξάφριζαν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο χρήματα, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα ανυποψίαστων επισκεπτών στην Οία και τα Φηρά της Σαντορίνης, τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχαν διαπράξει έξι κλοπές από τις αρχές Αυγούστου, αλλά ερευνάται η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον άλλες 18.

Το «κύκνειο άσμα» της οργάνωσης ήταν η τελευταία από τις κλοπές, που οδήγησε στη σύλληψή των τριών αλλοδαπών μελών της δύο ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Κατά την διάρκεια επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας εντοπίστηκαν αρχικά ο αρχηγός και ένας συνεργός του, ενώ ο τρίτος ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι όπου είχε πάει για να επιβιβαστεί στο πλοίο για Πειραιά για να αποφύγει τη σύλληψη.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν 1.545 ευρώ και 436 δολάρια, πορτοφόλια και τσάντες επώνυμων οίκων, αλυσίδες λαιμού, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, καρφίτσες και διάφορα άλλα κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και γυαλιά ηλίου, τα οποία οι δράστες έκλεβαν κυρίως από τουρίστες που έφταναν στη Σαντορίνη με κρουαζιερόπλοια και ο σύντομος χρόνος παραμονής τους στο νησί δεν τους επέτρεπε να υποβάλουν καταγγελίες στην Αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αρχηγός είχε αναθέσει στα άλλα δύο μέλη να εντοπίζουν πιθανά θύματα και να τα πλησιάζουν παριστάνοντας τους τουρίστες, ενώ ένα μέλος της σπείρας είχε αναλάβει να νοικιάζει οχήματα για τις μετακινήσεις και την διαφυγή τους, τα οποία άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κλοπές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Πηγή: protothema.gr