Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο8υ

Μουδιασμένη η επόμενη μέρα μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό. Μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο στο ύψος της επίχωσης και κοντά στο Δικαστήρια αποκαλύπτει την μανία καταστροφής που κατέβαλε χθες το βράδυ το όχλο. 

Αν και ο Δήμος Λεμεσού φρόντισε να μαζέψει τα συντρίμμια και  τα "πολεμοφόδια" άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι, οι σπασμένες βιτρίνες και  λεηλατημένες επιχειρήσεις  μαρτυρούν τα όσα αποτρόπαια έγιναν χθες βράδυ.

Ιδιοκτήτες μικροεπιχειρήσεων, είδαν τους κόπους τους να γίνονται στάχτη από τις μολότοφ που έριξαν κουκουλοφόροι σε εστιατόρια, κουρεία, περίπτερα, και άλλα καταστήματα. Κοινός παρανομαστής, ο «μετανάστης» ιδιοκτήτης.

«Οφείλει η πολιτεία, οφείλουν οι αρμόδιες αρχές, να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο και σε επίπεδο κατασταλτικό και σε επίπεδο προληπτικό ούτως ώστε αποφασιστικά να παταχθεί αυτή η παρανομία, η οποία τείνει, αν αφεθεί, να καταστεί ανεξέλεγκτη, αν δεν έχει ήδη καταστεί ανεξέλεγκτη και θα έχει ανεπίτρεπτες και επικίνδυνες επιπτώσεις πάνω στην συνοχή της κοινωνία μας», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

12+1 συλληφθέντες ενώπιον Δικαστηρίου

Για τα επεισόδια, η Αστυνομία προχώρησε σε 12 συν 1 συλλήψεις τους οποίος και οδήγησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, όπου αποφασίστηκε η 4ημερη προσωποκράτηση τους

Ο 13ος συλληφθέντας  φέρεται  να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο οποίος  σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  παρακινούσε τους νεαρούς σε πράξεις βίας.

Κατάδικος ένας από τους 13

Ένας εκ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Λεμεσό είναι κατάδικος, ο οποίος εκτίει ποινή σε καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, φοράει  δηλαδή βραχιόλι με τόπο διαμονής τη Λευκωσία.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης  και Δημόσιας Τάξης ζήτησε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δεσμοφύλακας ο οποίος είχε την ευθύνη του συστήματος  ηλεκτρονικής παρακολούθησης κατάδικου.

Όπως αναφέρει το τμήμα Φυλακών:

«Έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για να καταδείξει τα αίτια που δεν αφαιρέθηκε η επαρχία Λεμεσού από τις επιτρεπόμενες ζώνες διακίνησης του υπό αναφορά κρατούμενου και που θα οδηγούσε στην άμεση ενεργοποίηση του συστήματος και ενημέρωση του Τμήματος Φυλακών για τις δικές του ενέργειες».