Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές δημοτικού

Με «παρατράγουδα» συνοδεύεται η αγορά σχολικών ειδών πριν το πρώτο κουδούνι, με το Σύνδεσμο Καταναλωτών να έχει ήδη ενώπιον του αριθμό καταγγελιών.

Όπως δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι» η Νομική Λειτουργός του Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρίστου, μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμός είχε ενώπιον του οκτώ καταγγελίες, οι οποίες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.

Συγκεκριμένα:

1) Έξι καταγγελίες για μη αναγραφή τιμών στα ράφια συγκεκριμένων επιχειρήσεων

2) Δυο καταγγελίες για σχολικά είδη ένδυσης, τα οποία βρίσκονταν σε προσφορά, η οποία ωστόσο δεν αναγραφόταν στην απόδειξη πληρωμής.

Σύμφωνα με την κα Χρίστου, για την πρώτη κατηγορία καταγγελιών, ο Σύνδεσμός Καταναλωτών επικοινώνησε με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, και οι οποίες προχώρησαν σε διόρθωση του λάθους.

Για τις υπόλοιπες δυο περιπτώσεις τις οποίες ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει ως «πολύ σοβαρές», κάλεσε τους καταναλωτές να αποταθούν και να παραπέμψουν τις υποθέσεις τους στο Υπουργείο Εμπορίου, ως αρμόδιο για να τις διαχειριστεί.

Με αφορμή αυτές τις καταγγελίες, η κα Χρίστου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να ελέγχουν τις αποδείξεις πληρωμών προτού απομακρυνθούν από το ταμείο, και όπου εντοπίζουν διαφορά στις τιμές να επικοινωνούν άμεσα με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών, η με τη Γραμμή 1429.

Ενώ προσοχή συνέστησε και στις διαδικτυακές αγορές, καθώς δεν αποκλείεται οι καταναλωτές να δώσουν τα λεφτά τους σε επιχειρήσεις που κυριολεκτικά είναι ανύπαρκτες, και δεν πρόκειται ως εκ τούτου να πάρουν ποτέ τα προϊόντα που παρήγγειλαν.

Σύμφωνα με την Βιργινία Χρίστου παρατηρήθηκε και το εξής φαινόμενο, όπου σε διαδικτυακές πωλήσεις υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις, σε αντίθεση με το τι ισχύει με την φυσική παρουσία των καταναλωτών στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.