Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Στο στόχαστρο βομβιστών διαιτητής της πρώτης κατηγορίας της ΚΟΠ. Επιτήδειοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του 28χρονου διαιτητή  Κυριάκου Αθανασίου το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο πλησίον της οικίας του στη Λεμεσό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, αλλά το περιστατικό έγινε αντιληπτό δυο ώρες αργότερα.  Από τις εξετάσεις που πραγματοποίησε πυροτεχνουργός της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση μεταλλικού αντικειμένου με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος. Από την έκρηξη το όχημα υπέστη εκτεταμένες. Την ώρα  της έκρηξης ο  διαιτητής δεν βρισκόταν στην οικία του. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε κατάθεση που κλήθηκε και  έδωσε στην Αστυνομία.

Σημειώνεται πως ο κος Αθανασίου ήταν ο διαιτητής στον επεισοδιακό  αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ της   ΑΕΛ και της ΑΕΖ ο  οποίος και έληξε 4-3, με τον ίδιο να μοιράζει  δύο κόκκινες κάρτες σε παιχτες της ΑΕΖ.

Με ανακοινώσεις τους  η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφάιρου και ο Σύνδεσμος Παρατηρητών Διαιτησίας  Κύπρου  καταδικάζουν το περιστατικό και εκφράζουν την συμπαράσταση τους προς τον διαιτητή  και την οικογένεια του.

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το συμβάν, αφού, τέτοιες ενέργειες, πλήττουν στην ολότητα τους το οικοδόμημα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της Κυπριακής Διαιτησίας», αναφέρει η ΚΟΠ.

Ευελπιστούμε πως, μέσα από τις ενέργειες και έρευνες στις οποίες θα προβεί η αστυνομία, ο δράστης ή οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".

«Ο Σύνδεσμος Παρατηρητών Διαιτησίας Ποδοσφαίρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βομβιστική επίθεση του οχήματος του νεαρού διαιτητή Κυριάκου Αθανασίου που έγινε σήμερα, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό», σημειώνει ο Σύνδεσμος Παρατηρητών Διαιτησίας Ποδοσφαίρου.

Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το ποδόσφαιρο καθότι η διαιτησία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλου του οικοδομήματος του ποδοσφαίρου μας.

Η Αστυνομία εξετάζει υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής για να εντοπίσει τους δράστες.