Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Υπό αστυνομικό κλοιό ήταν καθ όλη την διάρκεια και της χθεσινής νύχτας η Χλώρακα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, χθες ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανός  Παπαθεοδώρου και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου επισκέφθηκαν την περιοχή της Πάφου.   

Χθες βράδυ, δεκάδες μέλη από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης, «χτένιζαν» καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας την κοινότητα για αποτροπή νέων επεισοδίων ανάμεσα σε ομάδες ελληνοκυπρίων και αλλοδαπών. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις με περιπολίες και ελέγχους, στην επαρχία Πάφου, και συγκεκριμένα στις περιοχές Χλώρακας, Έμπας, και Τρεμιθούσας. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη των ΑΔΕ Πάφου και Λάρνακας, με την συνδρομή της  ΜΜΑΔ, της Τροχαίας Λευκωσίας και Αρχηγείου Αστυνομίας, καθώς και μελών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της ΔΑΣΑ και του Τμήματος Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Αρχηγείου Αστυνομίας ενώ στην Αστυνομία Πάφου υπήρχε Κέντρο Κρίσεως που συντόνιζε την όλη επιχείρηση.

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα, για διάφορα ποινικά αδικήματα και παραβάσεις τροχαίας.

Συνολικά ανακόπηκαν για έλεγχο 200 οδηγοί οχημάτων. Συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα, από τα οποία ένα πρόσωπο για κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών και δύο πρόσωπα για πρόκληση ανησυχίας. Στην κατοχή τέταρτου προσώπου εντοπίστηκε ρόπαλο και ανοιγόμενο μαχαίρι και εναντίον του διερευνάται υπόθεση κατοχής επιθετικού οργάνου και μαχαιροφορίας.

Άλλα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα τροχαίας. Από τους πέντε οδηγούς οχημάτων που συνελήφθησαν, οι τρεις εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ άλλος ένας οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης. Πέντε οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς άδεια οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, από τους οποίους ο ένας οδηγούσε μοτοσικλέτα, που κατακρατήθηκε για σκοπούς εξετάσεων. Επίσης για σκοπούς εξετάσεων, κατακρατήθηκαν έξι αυτοκίνητα.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις ελέγχων και περιπολιών συνεχίζονται από την Αστυνομία, με στόχο την αντιμετώπιση του εγκλήματος, και την εμπέδωση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.