Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου Δημόκριτος Ζερβάκης

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε γεωστρατηγικό και πολιτικό επίπεδο και για τις δύσκολες από πολιτική άποψη τρέχουσες συγκυρίες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο, Δημόκριτο Ζερβάκη, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, ενόψει της λήξης της θητείας του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις σε γεωστρατηγικό και πολιτικό επίπεδο και για τις δύσκολες από πολιτική άποψη τρέχουσες συγκυρίες, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας. 

Ακόμη αναφέρεται ότι επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του συνόλου των μελών του Κοινοβουλίου στο πρόσωπο του Αρχηγού και στο έργο που παρήχθη για την προάσπιση της άμυνας και της ασφάλειας στην Κύπρο.

Προστίθεται ότι εξήρε την καθοριστική συμβολή του κ. Ζερβάκη στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και του αξιόμαχου της Δύναμης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Ζερβάκης θα συνεχίσει να είναι σθεναρός φίλος της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία με το Κοινοβούλιο και ειδικότερα με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για τον άψογο συντονισμό συνεργειών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε πλευράς.