Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολικα λεωφορεια
*Φωτογραφία αρχείου

Την αύξηση των μαθητικών κομίστρων θα απορροφήσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Βαφεάδης εξήγγειλε επίσης την έκδοση τριών νέων καρτών διαρκείας.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι το Υπουργείο «αφού άκουσε τις απόψεις της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και αφού έλαβε υπόψιν του ότι η χρήση των λεωφορείων από μαθητές είναι ιδιαίτερα επιθυμητή επειδή αυτό θα αποτελέσει μέρος της ενδοσχολικής τους δραστηριότητας, αλλά και επειδή η χρήση των λεωφορείων είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις σχολικές διαδρομές διότι θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των δρόμων και στη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, έχει αποφασίσει όπως η προβλεπόμενη από τη σύμβαση αύξηση των μαθητικών κομίστρων από €10 σε €20 απορροφηθεί πλήρως από το Υπουργείο Μεταφορών». Συνεπώς, όπως εξήγησε, το μαθητικό κόμιστρο παραμένει στα €10.

Πέραν αυτού, συνέχισε ο Υπουργός Μεταφορών, σε συνεργασία με τις εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τις μεταφορές, θα εκδοθούν 3 νέες κάρτες διαρκείας για 30, 90 και 180 μέρες, οι οποίες θα αποδίδουν περαιτέρω έκπτωση στους μαθητές.

Όπως εξήγησε, η κάρτα των 30 ημερών θα χρεώνεται €10, η κάρτα των 90 ημερών θα χρεώνεται €25, η κάρτα των 180 ημερών θα χρεώνεται €45 και η κάρτα των 360 ημερών θα χρεώνεται €80. «Το μηνιαίο κόμιστρο με τη χρήση των καρτών διαρκείας μειώνεται ακόμη περαιτέρω», τόνισε. 

«Όπου μπορούμε, θέλουμε να βοηθήσουμε. Στην περίπτωση αυτή, θέλουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία», κατέληξε.

ητρ