Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τερας του λοχ νες

Το μυστήριο του μυθικού τέρατος του Λοχ Νες, παραμένει μυστήριο καθώς οι εξερευνητές που βρίσκονται στη διάσημη λίμνη της Σκωτίας, ελπίζοντας να βρουν σημάδια της Νέσι, δεν εντόπισαν ακόμα τίποτα ύποπτο.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Sun άκουσαν τέσσερις ήχους με ένα υποβρύχιο μικρόφωνο, ωστόσο αργότερα παραδέχτηκαν ότι δεν τους κατέγραψαν ενώ εκτιμάται πως αυτό που άκουσαν μάλλον ήταν πάπιες.

Περίπου 200 εθελοντές είχαν το νου τους για μυστηριώδη γεγονότα από την ακτογραμμή, αλλά δεν εντόπισαν τίποτα ασυνήθιστο. Η Christie McLeod ταξίδεψε από το Τορόντο του Καναδά για να συμμετάσχει.

«Αυτό είναι το πρώτο μου επίσημο κυνήγι. Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο. Οι πιστοί της Νέσι και οι μη πιστοί, και δεν ενδιαφέρομαι για τους δεύτερους. Έχω μια πνευματική σχέση με το τέρας του Λοχ Νες και πιστεύω ότι υπάρχει μια πύλη σε μια άλλη διάσταση», είπε.

Οι πρώτες γραπτές αναφορές για το τέρας χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα, όταν ένας χρονογράφος διηγήθηκε πώς πολλά χρόνια πριν, ο Ιρλανδός μοναχός St Columba είχε εξορίσει ένα υδάτινο τέρας από τον ποταμό Ness.

Ο σύγχρονος θρύλος ξεκίνησε το 1933, όταν η διευθύντρια του ξενοδοχείου Aldie Mackay ισχυρίστηκε ότι είδε ένα πλάσμα που έμοιαζε με φάλαινα.

Ο διευθυντής του Loch Ness Centre, Paul Nixon, ήταν κατηγορηματικός ότι η εκδήλωση - που διαφημίστηκε ως το μεγαλύτερο κυνήγι της Νέσι εδώ και 50 χρόνια - ήταν κάτι περισσότερο από ένα διαφημιστικό κόλπο και δήλωσε ότι έδειξε ότι η γοητεία για τη Νέσι ήταν τόσο ισχυρή όσο ποτέ.