Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γεράσιμος Γεννατάς

Ο Γεράσιμος Γεννατάς έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και αναφέρθηκε στη σημερινή κοινωνία, αλλά και στην πορεία του στο θέατρο.

Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και αρχικά, μίλησε για το μέλλον, όπως το φαντάζεται, δεδομένων των σημερινών συνθηκών που επικρατούν.

«Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολύ σκληρά πράγματα. Λόγω του ότι το πρωτεύον πλάσμα που είμαστε, είναι πολύ προσαρμοστικό, συνηθίζουμε να λέμε ότι μας έτυχε κι αυτό και καταλήγουμε να προσαρμοζόμαστε σε όποια κατάσταση μας έρθει στην πορεία», είπε αρχικά.

«Εγώ βλέπω ότι η ζωή μας είναι όλο επιβολές, δεν υπάρχει καμία ελευθερία, υπάρχει μόνο ανελευθερία, κάτι που βλέπουμε ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το θέατρο και αν βλέπει τον εαυτό του σε αυτό μέχρι τα γεράματα, δήλωσε: «Θα σου έλεγα ναι, διότι η δουλειάς μας δίνει χαρά, αλλά θα ήθελα να βάλω στην κουβέντα αυτή μια μικρή παράμετρο. Ποιο είναι το κίνητρο για όλα αυτά; Αυτή η αναίτια χαρά που έχουμε για τη σκηνή πρέπει να έχει 1-2 παραμέτρους ή δεν πρέπει να έχει;».

«Εγώ τις έχω ορίσει για τον εαυτό μου και αυτές είναι η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους σε κοινωνικό και φιλικό επίπεδο. Τα πράγματα είναι τοποθετημένα μέσα σε μια κοινωνία. Ο σπουδαίος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης έλεγε "ποιητή, πες μας στον αιώνα σου τι είδες;". Δεν μπορεί τα πράγματα να είναι ξεκομμένα από την κοινωνία. Τα θεατρικά έργα δεν είναι απλώς για να γελάει ο κόσμος. Μπορεί να γελάει με αυτό που βλέπει, αλλά θα πρέπει αυτό που βλέπει να μιλάει στην σκέψη του», πρόσθεσε.

Πηγή: Protothema.gr