Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δωρεά αποδήμων πρός Μακάρειο Νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η επίσημη ανακοίνωση δωρεάς εξοπλισμού ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, για κάλυψη αναγκών της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αποτελεί προσφορά του Australian Hellenic Medical Charity και της κυπριακής κοινότητας της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία.  

Στην ανακοίνωση της δωρεάς προέβη η Υπουργός Υγείας κα Πόπη Κανάρη, στην παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας της Αδελαϊδας Δρα Ανδρέα Ευδοκίου και της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Δόξας Κωμοδρόμου.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η κα Υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Πολιτείας εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δωρεά, διότι δείχνει ότι η κοινότητά της Αυστραλίας και όλοι οι απόδημοι είναι υποστηρικτικοί προς κάθε δράση μας ως Κύπρος και ότι η μικρή τους πατρίδα είναι πάντα στην καρδιά και στην ψυχή τους και το δείχνουν με πολλούς τρόπους».  

Πρόσθεσε ότι «η γεφύρωση αυτής της συνεργασίας έγινε μέσω της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Αυστραλία».

Η κα Κανάρη ευχαρίστησε τον Δρα Ευδοκίου, προσθέτοντας ότι με τον νέο εξοπλισμό «θα προσθέσουμε ακόμη περισσότερη ποιότητα για τα παιδιά, το μέλλον της πατρίδας μας».

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στον επιστημονικό τομέα, όπως είπε, με αφορμή και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δρ Ευδοκίου είναι ογκολόγος που ασχολείται κυρίως με θέματα καρκίνου του μαστού, σημειώνοντας ότι και οι εδώ Κύπριοι εξαιρετικοί ιατροί θα μπορούσαν να συνεργαστούν με ερευνητικό πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

«Έχουμε δώσει στήριξη μέσα από το μαστογραφικό μας πρόγραμμα. Αυτός ο τομέας έχει αναβαθμιστεί, ο εξοπλισμός επεκτείνει το όριο ηλικιών για μαστογραφία για όλες τις γυναίκες και μια συνεργασία θα γεφυρώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας που πηγάζουν από την εκτίμηση και τις βαθιές ρίζες που υπάρχουν στις ψυχές των αποδήμων. Και εμείς από πλευράς μας νιώθουμε ότι η κάθε στήριξη μας προς αυτούς είναι προς ένα κομμάτι μας που πηγάζει από την Ιστορία μας και τις ρίζες μας», είπε η κα Κανάρη.

Από την πλευρά του ο Δρ Ευδοκίου εξέφρασε τη χαρά του «για την ευκαιρία να συνεισφέρει ο απόδημος Ελληνισμός και οι Κύπριοι της Αδελαϊδας σε νοσοκομεία που πραγματικά χρειάζονται τη βοήθεια μας. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε από καταξιωμένους ανθρώπους κυπριακής και ελληνικής καταγωγής οι οποίοι έχοντας έντονη την ελληνικότητα τους θέλουν να την προβάλλουν. Είμαι περήφανος για την κοινότητα μας που είναι και αυτή δίπλα στον φιλανθρωπικό αυτό Οργανισμό».

Τέλος από την πλευρά της η κα Κωμοδρόμου είπε ότι «μόνο τιμή περιποιεί αυτή η πρωτοβουλία από την Αδελαϊδα και τους απόδημους μας. Ο Δρ Ευδοκίου είχε αυτή την ιδέα, με την οποία ανοίγεται παράθυρο αγαστής συνεργασίας και που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».