Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θυτ

Έχουν ήδη από τώρα τον αναλυτικό προγραμματισμό της χρονιάς οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, είπε τη Δευτέρα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, εκφράζοντας, παράλληλα, αισιοδοξία ότι η χρονιά αρχίζει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κι αν και όπου αυτά παρουσιαστούν είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν.

Η κα. Μιχαηλίδου είχε το πρωί συνάντηση με τους Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ (Δασούπολη), στη Λευκωσία, κατά την οποία συζήτησε τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι είχε σήμερα την καθιερωμένη συνάντηση που γίνεται πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών παγκύπρια.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική τούτη η επικοινωνία με τους διευθυντές μας, που είναι οι ηγέτες της σχολικής μονάδας, που είναι οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν τις πολιτικές μας, που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου. Τους ενημερώσαμε για τις αλλαγές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς που αρχίζει σε αυτές τις μέρες. Τους ενημερώσαμε για τις πολιτικές μας, τους ενημερώσαμε για τα μέτρα που έχουμε πάρει για την άμβλυνση τυχόν προβλημάτων. Ακούσαμε από αυτούς, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, εισηγήσεις και τα σχόλια τους για τις πολιτικές μας, τα οποία ήταν αρκετά θετικά», συμπλήρωσε.

Η Υπουργός Παιδείας είπε, παράλληλα, ότι «είμαι αισιόδοξη ότι η χρονιά αρχίζει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κι αν και όπου αυτά παρουσιαστούν είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».

«Συζητήσαμε τα θέματα της βίας και της παραβατικότητας, τα θέματα της στελέχωσης. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη φοίτηση των μαθητών και αναλύσαμε το σκεπτικό το οποίο υποβάλει την άμεση μετάβαση μας, στοχευμένα και προγραμματισμό στο σύγχρονο σχολείο, στο πιο μαθητοκεντρικό σχολείο, όπου θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις ικανότητες και τις δεξιότητες στα παιδιά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το θέμα των κλιματιστικών, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι με τα κλιματιστικά έχουν ήδη εξαγγείλει ότι λαμβάνονται μέτρα, ώστε να αρχίσει η εγκατάσταση τους στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και με βάση τους όρους ασφαλείας που τίθεται.

Για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, είπε η Υπουργός Παιδείας, «εξηγήσαμε και συζητήσαμε μαζί τους την πολιτική μας, η οποία βελτιώνεται για την φετινή χρονιά με αύξηση των ωρών διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και με την αξιολόγηση των παιδιών αυτών».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αναφορικά με την επιστροφή των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης την 1η Σεπτεμβρίου, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι έχουν ήδη από τώρα τον αναλυτικό προγραμματισμό της χρονιάς, πότε αρχίζει η χρονιά, πότε τελειώνει, πότε είναι οι αργίες και πότε αναμένεται να δώσουν βαθμολογίες.

«Θα έχουν στα χέρια τους εντός των ημερών και τί αξιολογείται και πως ανά μάθημα. Επίσης, έχουν στα χέρια τους ήδη τις εμφάσεις του Υπουργείου που είναι πολύ σημαντικό. Άρα έχουν το πλαίσιο εργασίας τους από τώρα και έχουν επίσης την ύλη τους , η οποία είναι ξεκάθαρη, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα φέτος», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, πότε επιστρέφουν οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης «και θα τους δεχθούμε με πολύ χαρά, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν όσο το δυνατό καλύτερα φέτος».