Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λίμνη Λοχ Νες

Εκατοντάδες αισιόδοξοι εθελοντές συμμετείχαν σε ένα διήμερο κυνήγι για το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες της Σκωτίας, το Σαββατοκύριακο.

Το κυνήγι περιγράφεται από τους διοργανωτές ως η μεγαλύτερη αναζήτηση για την "Nessie" εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Το Κέντρο Λοχ Νες, το οποίο συνεργάστηκε με την εθελοντική ερευνητική ομάδα Loch Ness Exploration για να οργανώσει το "The Quest", δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τοπογραφικό εξοπλισμό που δεν είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν στη λίμνη, συμπεριλαμβανομένων θερμικών drones.

Εθελοντές από όλο τον κόσμο κατανεμήθηκαν σε τοποθεσίες γύρω από τη λίμνη μήκους 37 χιλιομέτρων από την οποία μπορούσαν να παρακολουθούν για τυχόν σημάδια της Νέσι, ενώ άλλοι πήγαν με βάρκες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Άλαν ΜακΚένα δήλωσε ότι ακούστηκαν κάποιοι θόρυβοι.

Η πρώτη γραπτή αναφορά ενός τέρατος σχετίζεται με τον Ιρλανδό μοναχό St Columba, ο οποίος λέγεται ότι έδιωξε ένα «θηρίο του νερού» στα βάθη του ποταμού Ness τον 6ο αιώνα.

1

Η πιο διάσημη φωτογραφία της Nessie, από το 1934, έδειχνε ένα κεφάλι σε έναν μακρύ λαιμό να αναδύεται από το νερό, αλλά 60 χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν μια φάρσα που χρησιμοποιούσε ένα μοντέλο θαλάσσιου τέρατος συνδεδεμένο σε ένα υποβρύχιο παιχνίδι.

Αμέτρητες ανεπιτυχείς προσπάθειες για τον εντοπισμό του τέρατος έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.