Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες

Από σήμερα (27/08) παίρνουμε τις ομπρέλες, όχι για τη θάλασσα και τον ήλιο, αλλά της βροχής, καθώς για το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας, αναμένεται να έχουμε βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και ανέμους αυξημένων μποφόρ.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Λειτουργός Μετεωρολογίας, Ανδρέας Χρυσάνθου, «το επόμενο τριήμερο να πούμε ότι υπάρχει αυτή η καιρική μεταβολή, υπάρχει αυτή η αστάθεια η οποία μας φέρνει μεμονωμένες βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα την Δευτέρα και την Τρίτη σε περιοχές, ορεινών, εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά του νησιού».

Η εποχική χαμηλή πίεση που επικρατεί στην περιοχή θα προκαλέσει ασταθείς καιρικές συνθήκες μέχρι την Τρίτη, ενώ όπως προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας, το επίκεντρο των έντονων καιρικών συνθηκών θα είναι η Δευτέρα, οπότε αναμένονται και τα περισσότερα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, «για τη Δευτέρα όμως που ας τη χαρακτηρίσουμε την κύρια ημέρα αυτής της καιρικής μεταβολής που αναμένεται από αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, αναμένουμε να έχουμε μεμονωμένες βροχές και εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων σε περιοχές ιδιαίτερα των ορεινών, του εσωτερικού και των ανατολικών».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αυτών των φαινόμενων, οι άνεμοι θα πνέουν σε κάποιες περιοχές με ένταση μέχρι και πέντε Μποφόρ, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να φτάσει κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Χρυσάνθου, «από την Τετάρτη αυτή η καιρική μεταβολή αρχίζει να υποχωρεί. Κυρίως αίθριος ο καιρός με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις».

Η θερμοκρασία, από την Τρίτη και μετά, θα επιστρέψει κοντά στις κανονικές τιμές για την εποχή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει στην περιοχή.

Σήμερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά και νοτιοανατολικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.