Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, λόγω της πολυήμερης καθυστέρησης παραλαβής παραγγελθέντος φορτίου καυσίμων, καθησυχάζει η ΑΗΚ.

Το πρόβλημα της καθυστέρησης στην άφιξη του πλοίου με το νέο φορτίο καυσίμων που έχουν αγοραστεί, οφείλεται στις καιρικές συνθήκες όπως ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, και δεν υπάρχει τουλάχιστον προς το παρόν κίνδυνος για την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις ελεύθερες περιοχές σύμφωνα με την ΑΗΚ, η οποία κάνει χρήση των αποθεμάτων της, που επαρκούν για 90 ημέρες.

Ωστόσο λόγω καθυστέρησης, ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, αποφάσισε χθες τη διακοπή της παροχή ρεύματος στα κατεχόμενα, η οποία και παραχωρείτο έναντι πληρωμής, στη βάση συμφωνίας με περιορισμένη χρονική διάρκεια

Βραχίμης Κουτσολουκας - Εκπρ. Τύπου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου

«Οπότε μέχρι να αξιολογηθεί η κατάσταση χθες διακόπηκε η παροχή προς την πλευρά των κατεχομένων και σήμερα αφού έχει αξιολογηθεί, ξαναξεκίνησε αλλά με μειωμένη ποσότητα, ώστε να γίνει η απαραίτητη εξοικονόμηση για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην κάλυψη της ζήτησης στις ελεύθερες περιοχές. Δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στις ελεύθερες περιοχές»

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε προς το παρόν στα κατεχόμενα, διαβεβαίωσε το μεσημέρι και ο πρόεδρος της λεγόμενης αρχής ηλεκτρισμού του ψευδοκράτους. Με την όλη κατάσταση να αξιολογείται καθημερινά από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Βραχίμης Κουτσολουκας - Εκπρ. Τύπου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου

«Μέρα με τη μέρα αποφασίζουμε κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να δοθεί ενέργεια προς τα κατεχόμενα, διατηρώντας πάντα σε ασφαλή επίπεδα τη διάθεση για την κάλυψη της ζήτησης στις ελεύθερες περιοχές».

Η διακοπή ρεύματος χθες στα κατεχόμενα, είναι ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του τ/κ τύπου.

«Βυθιστήκαμε στο σκοτάδι», «Ατελείωτη δοκιμασία», «η ΑΗΚ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επικαλούμενη έλλειψη καυσίμων», οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα του τ/κ τύπου.