Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο

Αύξηση του ορίου των κατώτατων μισθών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, με συμπερίληψη σε αυτούς της ΑΤΑ, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, αποφασίστηκε η έκδοση διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η αύξηση.

Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε ότι η αύξηση αυτή «επηρεάζει πάρα πολλούς χαμηλόμισθους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία». Ερωτηθείς από πότε θα αρχίσουν οι εργαζόμενοι αυτοί να λαμβάνουν αυξημένους μισθούς, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι ο διάταγμα θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο του 2023.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε εισήγηση για κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους δικαιούχους ΕΕΕ και τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, έτσι ώστε αυτοί να εξαιρούνται από πολιτικές αγωγές σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις εισφορές τους.

Ο κ. Παναγιώτου εξήγησε ότι η ρύθμιση αυτή ήταν σε ισχύ τα προηγούμενα χρόνια και επεκτείνεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2024.

Το διάταγμα:

ΚΘ