Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ
*Φωτογραφία αρχείου

Δικαστικό διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημέρων εκδόθηκε χθες για άνδρα ηλικίας 23 ετών, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία σε σχέση με την άφιξη στις ακτές της Κύπρου (νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο) βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 συνολικά μετανάστες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο 23χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε δικαστικό διάταγμα κράτησης, διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης που αφορά υποβοήθηση υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στην Δημοκρατία.

Η βάρκα μήκους επτά περίπου μέτρων, ανακόπηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κύπρου και διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν επέβαιναν 27 άνθρωποι, 23 άνδρες, 2 γυναίκες και δύο παιδιά.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.