Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική ενσωμάτωση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, και στηρίζει ιδρύματα, στέγες και φορείς, ώστε να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Η κ. Ευαγγέλου επισκέφθηκε, το πρωί το Κέντρο Ημέρας «Το σπίτι του Μάριου» και το Πρότυπο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων «Αικατερίνειο», του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, που βρίσκονται στη Λεμεσό και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο και να ενημερωθεί για το έργο που επιτελείται, στο πλαίσιο ευρύτερων επισκέψεων σε διάφορα ιδρύματα.

«Νιώθω πάντα συγκίνηση και χαρούμενη όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά, αλλά και ενήλικες που έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, τις δικές τους ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες και έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι το πιο ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς μου», ανέφερε η Υφυπουργός.

Τόνισε ότι «η Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική ενσωμάτωση, αλλά και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών και ενηλίκων με ειδικές ανάγκες, με συγκεκριμένες δράσεις, μέσα από το πρόγραμμα διακυβέρνησης».

Λέγοντας πως οι δράσεις αυτές είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται προς υλοποίηση, εξέφρασε την ικανοποίησή της που διαπίστωσε, κατά τη σημερινή της επίσκεψη, «καλές συνθήκες, σε σχέση με τη δημιουργική ενασχόληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

Αναφερόμενη σε επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην Παλώδια, η Μαριλένα Ευαγγέλου είπε πως διαπίστωσε και εκεί ποιοτικές υπηρεσίες, τόσο για τα ηλικιωμένα άτομα, όσο και για όσους χρειάζονται αποκατάσταση.

«Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας είναι δίπλα και στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, αλλά και σε κάθε στέγη, ίδρυμα, κέντρο, το οποίο χρειάζεται τη στήριξη και την αρωγή του κράτους, έτσι ώστε να συνεχίζονται οι ποιοτικές υπηρεσίες και να αναβαθμίζονται», συμπλήρωσε.

Το μεσημέρι, η Υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.