Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες 2
*Φωτογραφία αρχείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 30, 27, 23 και 18 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα στη Δημοκρατία.

Τα τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, μετά την άφιξη το απόγευμα της Κυριακής, στις ακτές της Κύπρου, βάρκας στην οποία επέβαιναν 86 συνολικά άτομα.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, άγνωστη βάρκα να πλέει, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο».

«Η βάρκα μήκους 13 περίπου μέτρων, ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας,  σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κύπρου και διαπιστώθηκε, ότι σε αυτήν επέβαιναν 86 παράτυποι μετανάστες, δηλαδή 57 άνδρες, έξι γυναίκες και 23 παιδιά», προστίθεται.

Τα πρόσωπα επιβιβάστηκαν σε Αστυνομική άκατο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον των τεσσάρων ατόμων, ότι ήταν οι πλοηγοί της βάρκας και τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας (Πουρνάρα).

Σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.