Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη στη στέγη σιδηροδρομικού σταθμού στη ρωσική πόλη Κουρσκ, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους και προκαλώντας το ξέσπασμα φωτιάς, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ρόμαν Στάροβοϊτ.

"Επίθεση ουκρανικού drone στο Κουρσκ", έγραψε ο Στάροβοϊτ στην εφαρμογή Telegram, "σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, συνετρίβη στη στέγη του κτιρίου του σταθμού, και μετά ξέσπασε φωτιά στη στέγη".

"Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Το Κουρσκ απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν από την πλευρά τους πως μία άλλη επίθεση με drone εναντίον της Μόσχας αποτράπηκε.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το TASS, το drone εντοπίστηκε πάνω από τον τομέα Στουπίνσκι, στην περιοχή της Μόσχας, ενώ κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα.

Καταστράφηκε από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβη χωρίς να προκαλέσει ούτε θύματα ούτε ζημιές, διευκρίνισε το υπουργείο, καταγγέλλοντας προσπάθεια "τρομοκρατικής επίθεσης" του καθεστώτος του Κιέβου.

Το TASS μετέδωσε επίσης πως τα αεροδρόμια Ντομοντέντοβο και Βνούκοβο που εξυπηρετούν τη ρωσική πρωτεύουσα έκλεισαν για λίγο προτού επαναλάβουν τη λειτουργία τους.