Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πριν καν καλά η Έρις κάνει την εμφάνιση της, οι ειδικοί έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε μιά άλλη, νέα παραλλαγή του κορωνοϊού τη ΒΑ.2.86 η οποία όπως φαίνεται έχει έρθει με δεκάδες μεταλλάξεις.

Οι επιστήμονες έχουν τεθεί εκ νέου σε συναγερμό και έχουν θέσει τη νέα υποπαραλλαγή στο μικροσκόπιο τους.

Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν από επιδημιολόγους στο γειτονικό Ισραήλ, τη Δανία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από χθες περιστατικά της ΒΑ.2.86 εντοπίστηκαν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέτοντας σε εγρήγορση τις ιατρικές υπηρεσίες της χώρας καθώς όπως φαίνεται μεταφέρεται από χώρα σε χώρα με γοργούς ρυθμούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να κατατάξει τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στην κατηγορία των υπό παρακολούθηση παραλλαγών λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει και οι οποίες υπολογίζεται πως είναι άνω των τριάντα.

«Ο εν δυνάμει αντίκτυπος των μεταλλάξεων της BA.2.86 είναι αυτή τη στιγμή άγνωστος και αποτελεί αντικείμενο λεπτομερούς αξιολόγησης. Υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά η σημασία που έχει η παρακολούθηση και η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για να υπάρχει μια ακριβής και συνολική αντίληψη για την πανδημία της Covid-19», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε επιφυλακή η Κύπρος

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Κύπρος καθώς περιστατικά της νέας υπό παραλλαγής ανιχνεύτηκαν και στο γειτονικό μας Ισραήλ, με τις ιατρικές υπηρεσίες να καθησυχάζουν τους πολίτες καθώς επί του παρόντος δεν συντρέχει όπως τονίζουν λόγος ανησυχίας.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 αρμόδια πηγή κάθε δύο με τρεις μήνες αναμένεται μικρό κύμα αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ έχει διαφοροποιηθεί και ο τρόπος παρακολούθησης των νέων παραλλαγών και των κρουσμάτων καθώς πλέον υπάρχει ενδημία και όχι πανδημία.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για αξιολόγηση των νέων δεδομένων που προκύπτουν.