Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

Επιμένει ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ αύριο Σάββατο στις 11:00 μέχρι τις 18:00, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.3

1

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά από αύριο.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά στα παράλια, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια, θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αρχικά, τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά ωστόσο το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ μέχρι το απόγευμα, στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια, θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ μέχρι την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί έτσι, κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.