Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπεσ

Το Υπουργείο Εσωτερικών παρακολουθεί την υπόθεση των συλλήψεων στη Σιγκαπούρη προσώπων που είναι ύποπτα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μεταξύ των οποίων και δυο πρόσωπα με κυπριακή υπηκοότητα. Εάν προκύψουν οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι οποίες να ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας, θα προχωρήσει άμεσα με όλες τις δέουσες ενέργειες, που προβλέπονται από τον νόμο, για την ανάκληση της υπηκοότητας τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τα δημοσιεύματα αναφορικά με τις συλλήψεις προσώπων που συνδέονται με διεθνές κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στη Σιγκαπούρη, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι είναι ενήμερο πως μεταξύ των συλληφθέντων ως ύποπτοι συγκαταλέγονται και δύο πρόσωπα, τα οποία κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα.

Περαιτέρω σημειώνει ότι η νομοθεσία για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας προβλέπει ότι η υπηκοότητα δύναται να ανακληθεί, εάν και εφόσον το πρόσωπο, που κατέχει την κυπριακή υπηκοότητα, καταδικαστεί σε φυλάκιση για σοβαρό ποινικό αδίκημα.

«Συνεπώς, το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρακολουθεί την υπόθεση και, εάν προκύψουν οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι οποίες να ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας, θα προχωρήσει άμεσα με όλες τις δέουσας ενέργειες, που προβλέπονται από τον νόμο, για την ανάκληση της υπηκοότητας τους», προστίθεται.

Περαιτέρω, επισημαίνεται, ότι η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει από τις αρχές της Σιγκαπούρης οποιοδήποτε αίτημα παροχής βοήθειας στο πλαίσιο της διερεύνησης που διεξάγεται. Στη περίπτωση που ληφθεί τέτοιο αίτημα, θα παρασχεθεί άμεσα οποιαδήποτε πληροφόρηση ή άλλη απαιτούμενη συνδρομή, καταλήγει η ανακοίνωση.