Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η Αστυνομία της Σιγκαπούρης συνέλαβε 10 αλλοδαπούς ως ύποπτους για ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα πλαστογραφίας για μια υπόθεση που αφορά περίπου 1 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (737 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά, αυτοκίνητα πολυτελείας και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι και δύο άτομα με κυπριακή υπηκοότητα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ποιοι είναι οι δύο «Κύπριοι» υπήκοοι;

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος «Κύπριος» υπήκοος Wang Dehai αντιμετωπίζει μία κατηγορία για κατοχή περίπου 3 εκατ. δολαρίων S$ σε μετρητά, φερόμενα εγκληματικά έσοδα από αδικήματα σχετικά με τζόγο. 

Στο δελτίο τύπου της, η αστυνομία αναφέρει ότι κατά τη σύλληψη του, είχε στην κατοχή του και άλλα ξένα διαβατήρια τα οποία θεωρείται ότι εκδόθηκαν από την Κίνα και την Καμπότζη.

Πέρα από την κατάσχεση μετρητών αξίας άνω των 2.2 εκατ. S$, η αστυνομία κατάσχεσε επίσης 10 ηλεκτρονικές συσκευές, 35 πολυτελή ρολόγια και τσάντες και 51 κοσμήματα. Παράλληλα, εκδόθηκαν απαγορευτικά διατάγματα διάθεσης για ένα ακίνητο και δύο οχήματα εκτιμώμενης αξίας άνω των 23 εκατ. S$.

Ταυτόχρονα παγοποιήθηκαν πέντε τραπεζικοί λογαριασμοί με συνολικό υπόλοιπο άνω των 1.7 εκατ. S$ και άλλα ξένα νομίσματα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με τα άλλα αδικήματα του Wang.

1
*O 34χρονος Wang Dehai

Ένας άλλος «Κύπριος» υπήκοος, ο 40χρονος Su Haijin, κατηγορείται για αντίσταση στη νόμιμη σύλληψη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα του δωματίου που βρισκόταν, και απέδρασε πηδώντας από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κρυμμένο σε αποχέτευση. Μετά τη σύλληψη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, λόγω τραυματισμού που προήλθε από την πτώση.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν και άλλα ξένα διαβατήρια, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν εκδοθεί από την Κίνα και την Καμπότζη. 

Η αστυνομία κατάσχεσε μετρητά άνω των 2,1 εκατ. S$ και άλλα ξένα νομίσματα. Παράλληλα εκδόθηκαν απαγορευτικά διατάγματα διάθεσης για 13 ακίνητα και πέντε οχήματα εκτιμώμενης αξίας άνω των 118 εκατ. S$.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιδρομές την Τρίτη σε όλη την επικράτεια της Σιγκαπούρης για να συλλάβει τους υπόπτους, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Εκδόθηκαν απαγορευτικά διατάγματα διάθεσης για 94 περιουσίες και 50 οχήματα, με συνολική εκτιμώμενη αξία πέραν των 815 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης.

Οι κατασχέσεις αφορούν επίσης τραπεζικούς λογαριασμούς, μετρητά, τσάντες πολυτελείας, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και ορισμένα έγραφα με πληροφορίες για εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν έχουν ηλικίες από 31 μέχρι 44 ετών και τα άτομα είναι διαφόρων υπηκοοτήτων όπως κινέζικης, τουρκικής, κυπριακής καθώς επίσης από την Καμπότζη και το Βανουάτου, σύμφωνα με την Αστυνομία της Σιγκαπούρης.

Σε άλλη ανακοίνωση, η Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης ανέφερε πως είναι σε επαφή με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπου εντοπίστηκαν τα ύποπτα κεφάλαια και πως η εποπτεία αυτών των ιδρυμάτων είναι συνεχής, χωρίς αυτά να κατονομάζονται. 

Πηγή: KΥΠΕ & Mothership

1
1
1
1
1