Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας θερμομετρο

Συνεχίζεται για άλλη μια ημέρα ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέα διπλή προειδοποίηση για απόψε το βράδυ μέχρι αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, κίτρινη προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ απόψε το βράδυ στις 21:00 μέχρι και αύριο τις 18:00, με την θερμοκρασία στα υψηλότερα ορεινά να παραμένει άνω των 24 βαθμών, ενώ στο εσωτερικό η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς. 

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση έχει ανακοινωθεί για τα ψηλότερα ορεινά για αύριο, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς. Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ αύριο στις 12:00 μέχρι και τις 18:00.

1

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, μέχρι και την Πέμπτη, θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα παροδικά τοπικά στα προσήνεμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ, αλλά αρχικά στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.