Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αυξημένα μέτρα θα λάβει και φέτος η Αστυνομία, ενόψει Δεκαπενταύγουστου, με σκοπό την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, είπε ότι η Αστυνομία θα εφαρμόσει συγκεκριμένα σχέδια δράσης, τα οποία θα περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας στις κύριες οδικές αρτηρίες, για παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου, αλλά και για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλίδου, ιδιαίτερη έμφαση θα δίδεται σε παραβάσεις, που αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη και αμελή οδήγηση.

Εξάλλου, η κ. Χριστοδουλίδου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η Αστυνομία θα λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο, για πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας.

Επίσης, σημείωσε ότι μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, με σκοπό την άμεση επέμβαση και διευκόλυνση της ομαλής διεξαγωγής της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, αλλά και για τη διενέργεια συχνών ελέγχων για την αποτροπή τροχαίων παραβάσεων που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλίδου, αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα, με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στην Αστυνομία, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter), καθώς επίσης και από την ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com.