Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Η συμπεριφορά δύο επιβατών πτήσης που θα αναχωρούσε χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ισραήλ, ανάγκασε τον πιλότο να μην προχωρήσει σε απογείωση του αεροσκάφους, ενώ τα δύο άτομα που προκαλούσαν ανησυχία με τη συνδρομή της Αστυνομίας, αποβιβάστηκαν από αυτό και τους έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, «γύρω στις 19.10 το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου, η Δύναμη ενημερώθηκε ότι σε αεροσκάφος που τροχιοδρομούσε για να προσεγγίσει τον διάδρομο απογείωσης, με προορισμό γειτονική χώρα, δύο επιβάτες προκαλούσαν ανησυχία με τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο παρά τις προτροπές του προσωπικού του αεροπλάνου, οι δύο νεαροί εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία».

Πρόσθεσε ότι «λόγω ακριβώς της συμπεριφορών των δύο ατόμων, ο πιλότος του αεροσκάφους έδωσε οδηγίες όπως μην ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση. Στο χώρο μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας αεροδρομίου, τα οποία αποβίβασαν τα δύο άτομα από το αεροσκάφος».

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου «στα δύο πρόσωπα έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις και τελικά δεν ταξίδεψαν με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε με καθυστέρηση. Οι δύο νεαροί αναχώρησαν αργότερα με άλλη πτήση με προορισμό τη χώρα τους».