Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιστιοπλοϊα

Ιστιοπλόοι από τις δύο Κοινότητες, μέλη της Δικοινοτικής Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας «Winds of Change» θα πλεύσουν μαζί γύρω από την διαιρεμένη Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους της Δικοινοτικής Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας “Winds of Change”, η οποία λειτουργεί υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Προγράμματος Young Leaders της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC)». 

Προστίθεται ότι «η Σοφία Παπαμιχαλοπούλου, Κύπρια Ολυμπιονίκης και Ιδρύτρια της Ομάδας απευθύνθηκε σε νέους Κύπριους ηλικίας 18-35 ετών και δημιουργήθηκε η “Winds of Change” αποτελούμενη από έξι Ελληνοκύπριους και έξι Τουρκοκύπριους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ιστιοπλοΐας με απώτερο στόχο να πλεύσουν μαζί γύρω από το διαιρεμένο νησί».

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα μέλη της Ομάδας θα αναπτύξουν περαιτέρω τις ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετες προκλήσεις και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες προβολής για να εμπνεύσουν και άλλους στο να αγκαλιάσουν τις δικοινοτικές δραστηριότητες. Ολόκληρο το ταξίδι θα καταγραφεί σε μια παραγωγή ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης και Αθλητισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024».

Ο Δήμαρχος «συνεχάρη τους εκπροσώπους της “Winds of Change” για την πρωτοβουλία και σημείωσε ότι ενέργειες όπως αυτές συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δυο Κοινοτήτων. Ανέφερε ακόμα ότι ο Δήμος Λάρνακας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή».