Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Η συζήτηση για το θέμα των UAP, των άγνωστων εναέριων φαινομένων, άνοιξε για τα καλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ιστορική ακρόαση τριών βετεράνων του αμερικανικού στρατού στο Κογκρέσο. Αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ είναι πεπεισμένος ότι ανακάλυψε θραύσματα εξωγήινου αεροσκάφους, με την έρευνά του, που θα δώσει απαντήσεις, να ολοκληρώνεται εντός μηνός.

Με φόντο αυτό το θέμα φιλοξενήθηκε στα Νέα του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργος Δανός, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιστορική στιγμή την ακρόαση στο Κογκρέσο.

Την ίδια ώρα και σε ερώτηση εάν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή ο κ. Δανός απάντησε ότι «οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση από ότι δείχνουν όλα τα πράγματα» ενώ σημείωσε ότι στους επόμενους μήνες θα έχουμε καταιγισμό ανακοινώσεων και εξελίξεων.  

«Η ακρόαση που έγινε στο Κογκρέσο την περασμένη βδομάδα ήταν μια ιστορική στιγμή διότι έχουν ζητήσει διαφάνεια οι γερουσιαστές και οι καταθέσεις που έγιναν από τρεις μάρτυρες που έχουν υψηλή εγκυρότητα, έγιναν με όρκο», σημείωσε ο κ. Δανός.

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι μάρτυρες δήλωσαν ότι για τα τελευταία περίπου 80 χρόνια υπάρχει ένα μυστικό πρόγραμμα το οποίο έχει στην κατοχή του εξωγήινα σκάφη και δηλώνουν επιπλέον ότι τα οχήματα αυτά έχουν τεχνολογικές δυνατότητες αλλά έχουν στην κατοχή τους και όντα μη ανθρώπινης προέλευσης εκτός του πλανήτη μας και λένε ότι αυτά τα όντα είναι πιθανότατα οι πιλότοι αυτών των σκαφών. Δεν έχουν απαντήσει κατά πόσο είχαν στην κατοχή τους αυτά τα όντα όταν ήταν εν ζωή ή μετά από συντριβή».

Ακόμα σύμφωνα με τον κ. Δανό σε πάρα πολλές χώρες έχουν καταγραφεί τέτοια φαινόμενα, όπως Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, Καναδάς. «Έχουν πει ότι κάποια φαινόμενα που παρατηρήθηκαν είναι παρόμοια μεταξύ της Αμερικής και άλλων χωρών και συνέβαιναν σε παρόμοιες χρονικές στιγμές», σημείωσε.

Σημείωσε δε ότι στους επόμενους λίγους μήνες αναμένονται εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα και θα απαντηθεί κατά πόσο υπάρχει εξωγήινη ζωή. «Το γεγονός ότι τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια και εισέρχονται σε μια νομοθετική διαδικασία σημαίνει ότι στους επόμενους μήνες θα έχουμε εξελίξεις διότι υπάρχει τώρα και ένας αριθμός νέων μαρτύρων οι οποίοι είναι έτοιμοι να βγάλουν στην επιφάνεια δεδομένα, γεγονότα και καινούριο φωτογραφικό υλικό», ανέφερε καταλήγοντας.