Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Θερμή έκκληση προς εθελοντές αιμοδότες, να προσέλθουν για να δώσουν αίμα, απευθύνει το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, επειδή τα επίπεδα των αποθεμάτων αίματος είναι οριακά καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών. 
 
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, Άντρη Παναγιώτου, οι ανάγκες είναι τεράστιες, αφού καθημερινά καταναλώνονται τριακόσιες φιάλες αίματος. 
 
«Για αυτό θέλουμε να παρακαλέσουμε τον κόσμο πριν φύγει για διακοπές ή κατά την επιστροφή από τις διακοπές να έρθει στους σταθμούς αιμοδοσίας Παγκύπρια και να αιμοδοτήσει», ανάφερε η κ. Παναγιώτου. 
 
Η Κύπρος χθες έγινε μια γροθιά για νεαρή η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, και είχε άμεσα ανάγκη από αίμα ομάδας όμικρον αρνητικό. 
 
«Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συγγενών και πήγαν στους σταθμούς αιμοδοσίας και αιμοδότησαν και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για αυτό», προσθέτει η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος. 
 
Σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου η μεγαλύτερη ανάγκη αίματος αφορά στην ομάδα όμικρον θετικό για αυτό και λειτουργούν σε όλες τις πόλεις σταθμοί αιμοδοσίας με κάποιους να έχουν επεκτείνει και το ωράριο τους. 
 
Στη Λευκωσία οι πολίτες μπορούν να δίνουν αίμα στο κέντρο αίματος στην Έγκωμη από το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στη Λεμεσό στον σταθμό αιμοδοσίας στον Άγιο Γεώργιο και στην Πάφο στον σταθμό αιμοδοσίας, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στον Πύργο και την Κυριακή στην Παναγιά.  
 
Τα άτομα που μπορούν να δώσουν αίμα πρέπει να είναι άνω των δεκαεφτά ετών, άνω των πενήντα κιλών και υγιή.